nedelja, 22. maj 2011

Čiliranje na Bizeljskem

Že lep čas smo se s sošolci menili, da bi za vikend bruhnili na vikend k kolegu Gregorju, ki se nahaja med čudovitimi hribčki Bizeljskem. Plan: cel vikend nažigati družabne igre (He he).Končno so se nam datumi uskladili, tako da smo v petek odrinili iz Ljubljane ter okrog 3 prispeli na vikend. Meni sicer datum ni šel preveč na roke, saj je v petek potekal tradicionalni dijaški Živ-Žav, ki je pravzaprav dijaška žurka po zaključenem maturantskem plesu. Stvar se odvija v Loški vojašnici, dobra stvar pa je, da pride tudi kup starih generacij, tako da res lahko s starimi znanci, ki jih redko vidiš, rečeš kako besedo in spiješ kako pivo. No, nič ne de. Naša žurka je bila namreč še boljša.



Ko prispemo na vikend smo že vsi sestradani, saj ni nihče (razen Robija) prej nič južnal. Tako se takoj inicializira firing squad (z gasilcom Urbanom na čelu), s katerim se lotimo izdelave žara. Meso nas že čaka v hladilniku v paci. Jedilnik: svinjski karmenatlci in bratwurst. Naš gasilec zakuri odličen ogenj, mi pa se lotimo ostale priprave. Urban je prav tako dan prej spekel domač kruh, na mizo pa vržemo še ajvar, solato in druge dobrote. Seveda se odpre tudi prvo pivo.

Za pečikurca sem določen jaz in urno se lotim dela, saj sem dodobra sestradan (kot ostali). Pri pojedini manjka še kolega Šuštar, ki ima še obveznosti s teatrom in pride kasneje. Jedi so hitro spečene in kot bi trenil smo siti kot pujsi in se nam nič ne da. Na srečo je Urban ves zagret in tako se lotimo prve družabne igre - neke variante Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring.


Ravno, ko začenjamo z igro, uleti še kolega Šuštar in nas suvereno distracta od igre, tako da se bolj zabavamo na njegov račun, kot pa dejansko igramo igro. On si namreč zase zakuri še en ogenj, kar pa mu ne uspe tako dobro. Seveda smo vsi pametni :).


Potem, ko poobedi tudi Gregor, pa odpikamo tisto igro, se preselimo v notranjost ter začnemo rundo Britannie, ki bo trajala do nekako 2. ure zjutraj.


O prvem večeru ne bi kaj dosti razlagal... lahko povem le, da se je spilo veliko piva, Urban je bil ves živčen, ker se noben ni ukvarjal z Britannio (na koncu je tip šel programirat o.0), nam pa je bilo najbolš. Poslušala se je bizarna muzka, pa par stvari je, za katere sploh rajš ne bom govoru, če bi se kaka oseba slučajno slučajno znašla na tejle strani.


Zjutraj se zbudimo že okoli 7 (spat smo šli po tretji), ker mora nekdo Urbana peljati na avtobusno postajo v Brežice, ker ima ta dan gasilsko tekmo v bližini. Ostali si v miru privoščimo zajtrk.


Sledilo je delo, ki so nam ga naložili Bobkovi starci, kar je zajemalo transport drv pod vikend, razžaganje le teh, prenos nekih drugih drv izpod vinograda, ter nazadnje najbolj pain in the neck opravilo - pokositi visoko travo, pod katero je bilo nametano veliko skladišče debelih vej. Ni nam preostalo drugega, kot da se stvari lotimo s koso, a kaj, ko ni bila nabrušena že od časov Avstroogrske (vsaj). Tako se nekoliko bolj namučimo, poleg tega pa nas prav fino opeče.



Seveda pivo nato paše še bolj, vmes pa spet pripravimo žar ter karmenatlce + tokrat je v igri še rozbif. Majka!


Na sončku se nam tako nič ne da, da ležimo od kake 2. ure popoldne pa do 5 zvečer, brez da bi se premaknili. Nato se počasi ulije, tako da se prestavimo v notranjost.


Sledil je spet večer popivanja in igranja nove igre, Munchkin. Top shit! Dejansko je stvar huda, samo čas smo rabili, da smo dekriptirali smešna, a izjemno štorasto napisana pravila. Vmes jaz naredim še palačinke. Ta večer smo bili vsi nekoliko bolj zmatrani, tako da nas odreže že nekaj čez 11.


Sledilo je še pospravljanje, pakiranje in vožnja domov. All in all pa je stvar sledeča: od celotnega vikenda smo odigrali 4 namizne igre (ter nekaj partij taroka), drugače pa bolj kot ne ležali. Še dobro, da smo imeli s seboj poln avto iger! Zna biti, da je bilo krivo dejstvo, da smo odlomili 44 pločevink Laščana (čeprav nam je ostalo še 6 litrov vina, no pa kdaj drugič). Vsekakor bomo stvar ponovili, se je pa smiselno vprašati, koliko družabnih iger bomo vzeli s seboj naslednjič :). Več vikenda na Picasi.

Ni komentarjev: