torek, 4. marec 2008

5 nasvetov za špagete Bolognese

Vsi obožujemo špagete Bolognese, ali pač ne? Jaz vem, da jih. In če le imam priliko, jih z veseljem tudi skuham. Sploh poleti, ko bom letos spet cel mesec sam doma, in bo treba kuhat :). Tole sem pa zapisal zato, ker sem imel sam na začetku probleme skuhat dobro Bolognese omako, in sm odkril da so tele zadeve ključne.

-Takoj, ko meso vržeš v ponev, ga razdrobiš, nato pa takoj začiniš z vsemi začimbami, ki jih bo omaka vsebovala (sol, poper, rdeča paprika, origano, vegeta, mediteranska zmes), še preden se že do konca popraži,
-VEDNO spremljaj, kaj se dogaja; če se ti prismodi en majhen košček, bo imela cela omaka zanič okus,
-Uporabljaj paradižnikovo mezgo! Ne preveč, ampak ravno prava količina bogato izboljša jed,
-Čim dalj boš "tenstal" omako, boljša bo; sproti dolivaj po malo vode, da bo ta izhlapela, pri tem pazi le na drug nasvet (zgoraj); tako bo okus še žlahtnejši,
-Če vam ni škoda vina, takoj potem, ko je meso približno "potenstano", zalij omako z malo rdečega (tudi belo bo šlo, če rdečega ni) vina, in pusti, da izpari; ponovno, okus bo še boljši.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Sliši se dobro. Povej ko boš sam doma. :P