sobota, 30. april 2011

Sonček v Črnem Kalu

Navkljub obupni vremenski napovedi (na Gorenjskem je sicer res bilo cel dan bolj bledo) smo že v petek po tečaju zabijanja klinov s tečajniki razmišljali o odhodu proti Črnem Kalu. No, na koncu se nas je zbralo kar nekaj.




V Črni Kal prispemo nekje med 9 in 10 in tam že srečamo Mateja, Alenko in Sašota, ki so nas prehiteli. Sprva se zapodimo v bolj "eimfoh" sektor, za ogrevanje - Sandijevo zajedo. Na žalost uživamo samoto zgolj kakih 20 minut, tako da vsaka naveza napelje dve, tri krajše smeri. Nato se usuje kot iz topa in pod sektor pride kakih 20 mulcev s trenerji in starejšimi plezalci.

Ja neč, bo pa treba drugam. S Simonom bruhneva splezat še eno čudovito zajedo v en sektor bolj levo, nato pa na desno proti sektorju Sidarta, kjer pa že prevladujejo težje smeri, pa tudi stena je nekoliko daljša.

Jst nekako res nisem imel dneva, saj so me že začetne 5b-jke prav fino zdelale, zadnja smer v Sidarti, Miška (5c) pa je bila more like 'splezaj do drugega kompleta, malo počivaj, nadaljuj'. V glavnem nč od nč. Sej smer ni bila silno težavna, ampak sem se prav neverjetno hitro našutal, potem pa nisem itak mogel delati nič več.

Vsekakor pa imamo v AO-ju kar nekaj norcev, ki iz dneva v dan napredujejo - Ferlan je vedno bolj divji in iz dneva v dan bolje pleže - danes je že precej suvereno vpenjal 6b-ke. Tudi Evgenu 6b ni predstavljala prevelikega zalogaja, prav tako je 6b-ke tolkel Mato, Jernej pa prav tako vpenjal 6a. Pa mind you, ocene v Črnem Kalu so kar na mestu, tako da 6b je tukaj res 6b, ne pa tako kot v kakšnem nenavitem plezališču.


Jst, Simon in Jernej smo se nato prav hitro poslovili od ostalih plezalcev, ker sta Simon in Jernej imela še plan delati nekaj v Simonovem stanovanju.


Vreme je bilo pa prov fukabilno cel cajt, na vsake toliko je sicer zapihalo, drugače pa sonček in že nekoliko najedajoča toplota. Prav nič podobno dežju na Gorenjskem :). All in all pa prijetno zapravljena sobota. Več frikarije na Picasi.

Ni komentarjev: