-Takoj, ko meso vržeš v ponev, ga razdrobiš, nato pa takoj začiniš z vsemi začimbami, ki jih bo omaka vsebovala (sol, poper, rdeča paprika, origano, vegeta, mediteranska zmes), še preden se že do konca popraži,
-VEDNO spremljaj, kaj se dogaja; če se ti prismodi en majhen košček, bo imela cela omaka zanič okus,
-Uporabljaj paradižnikovo mezgo! Ne preveč, ampak ravno prava količina bogato izboljša jed,
-Čim dalj boš "tenstal" omako, boljša bo; sproti dolivaj po malo vode, da bo ta izhlapela, pri tem pazi le na drug nasvet (zgoraj); tako bo okus še žlahtnejši,
-Če vam ni škoda vina, takoj potem, ko je meso približno "potenstano", zalij omako z malo rdečega (tudi belo bo šlo, če rdečega ni) vina, in pusti, da izpari; ponovno, okus bo še boljši.
1 komentar:
Sliši se dobro. Povej ko boš sam doma. :P
Objavite komentar